References

Ant1 News - Στάδιο Καραισκάκης

karaiskaki


Ο αυθεντικός βιολογικός χυμός ροδιού της Κρήτης. #Askofruit

Ταξίδι στις γεύσεις τις Κρήτης από τον #Ant1ΤV . Ο αυθεντικός κρητικός, και φυσικά #βιολογικός ,

#χυμός #ροδιού της #Askofruit που διακρίθηκε στην έκθεση Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση , στο στάδιο Καραϊσκάκη

 

Πηγή: https://www.foodbevg.com/XX/Unknown/1735028906730297/Askofruit#videos


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018

ASKOFRUIT BIOPRODUCT
Καλλιέργεια ροδιού

ASKOFRUIT-BIOPRODUCT

Εκθέτες στον “Αγροτικό Αύγουστο” βρίσκονται και από τη Μεσσαρά Ηρακλείου, καλλιεργώντας ρόδι, όπως τονίζει η Ευαγγελία Καμαριανάκη, εκπροσωπώντας την εταιρία “Askofruit Bioproduct”.

«Είμαστε από τη Μεσσαρά, καλλιεργητές ροδιού οι ίδιοι, παραγωγοί, έχουμε εργοστάσιο και φτιάχνουμε μόνοι μας τα προϊόντα», σημειώνει. «Το κύριο μας προϊόν είναι ο χυμός, αλλά με τις πρώτες ύλες που παίρνουμε από το ρόδι φτιάχνουμε μαρμελάδα, λικέρ και σιρόπι και παίρνουμε επίσης το έλαιο από το κουκούτσι του ροδιού. Ολα μας τα προϊόντα είναι πιστοποιημένα βιολογικά. Ο χυμός μας είναι χωρίς συντηρητικά και καμιά απολύτως προσθήκη, όπως νερό ή ζάχαρη, μη παστεριωμένος, φρεσκοκατεψυγμένος, πολύ γευστικός, όπως και όλα μας τα προϊόντα. Η προσέλευση στον “Αγροτικό Αύγουστο”, αλλά και η οργάνωση είναι μια χαρά και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι».

Πηγή: https://www.haniotika-nea.gr/gnorimia-episkepton-me-topika-proionta/

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2019

Εκθέτες στον “Αγροτικό Αύγουστο” βρίσκονται και από τη Μεσσαρά Ηρακλείου, καλλιεργώντας ρόδι, όπως τονίζει η Ευαγγελία Καμαριανάκη, εκπροσωπώντας την εταιρία “Askofruit Bioproduct” για ακόμα μία χρονιά.

agrotikos_augoustos_2019_egkainia6

Πηγή: https://www.zarpanews.gr/chania-anoixe-tis-pyles-toy-kai-episima-o-agrotikos-aygoystos-photos-videos/

ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Χαρήκαμε τη γεύση φρέσκου ροδιού, που είναι γεμάτο με βιταμίνες, φυτικές ίνες, σίδηρο και φυλλικό οξύ, της asko fruit από τους Βώρους.

Παγκρήτιο Φόρουμ Κρητικών Προιόντων

Πηγή: https://www.e-storieskritis.gr/2018/03/blog-post_98.html

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΣΧΟΛΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Η εταιρεία Αskofruit – Ασκοξυλάκης Αντώνης Εμμανουήλ ιδρύθηκε το 2015 και έχει έδρα στην πιο εύφορη περιοχή της Κρήτης, στους Βώρους Ηρακλείου σε ιδιόκτητο κτήριο. Δραστηριοποιείται στον τομέα της καλλιέργειας και της επεξεργασίας διάφορων ποικιλιών ροδιού. Ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης κ. Αντώνης Ασκοξυλάκης ξεκίνησε με την καλλιέργεια 2,500 δένδρων ροδιάς το 2009 και την πώληση των καρπών που παρήγαγαν οι καλλιέργειές του. Το 2015 ίδρυσε την εταιρεία και αύξησε 58 την καλλιέργεια κατά 1,000 περίπου δέντρα τον χρόνο.Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται νέες φυτεύσεις, εμπλουτίζονται οι ποικιλίες και η καλλιέργεια αυξάνεται αφού το καταναλωτικό κοινό δείχνει όλο και περισσότερο ενδιαφέρον. Τα δέντρα περιέχουν ντόπιες ποικιλίες όπως τις Λεφάνεια και Λιγόρτυνα (γλυκιά), την Ελληνική ποικιλία Ερμιόνης (γλυκιά), την Αμερικάνικη Wonderful (γλυκόξινη) και την Ισραηλίτικη Ako (γλυκιά). Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, η οποία καινοτομεί στον χώρο της ελληνικής βιομηχανίας, παράγοντας 100% βιολογικό καρπό, χυμό και διάφορα προϊόντα ροδιού. Από την πρώτη ύλη μέχρι και τον εξοπλισμό χυμοποίησης υπάρχει η σφραγίδα της ίδιας της εταιρίας, αφού ακόμα και τα μηχανήματα έχουν κατασκευαστεί από τον ιδιοκτήτη αποκτώντας έτσι προϊόν ελληνικού σχεδιασμού και τεχνογνωσίας.

Πηγή: https://hellanicus.lib.aegean.gr/bitstream/handle/11610/18695/TELIKO.pdf?sequence=1&isAllowed=y

ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ

APOPSI_2017

Πηγή: https://issuu.com/apopsilive/docs/__.873/32

8η Γιορτή Κρητικής Διατροφής

Άνοιξε τις πόρτες της η 8ης Γιορτή Κρητικής Διατροφής που πραγματοποιείται στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου και ενθουσιάζει το κοινό παρουσιάζοντας τον πλούτο  που παράγει η Κρητική Γή, καινοτόμα προϊόντα  αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις που και φέτος «μαγνητίζουν» τα βλέμματα των επισκεπτών.

8η Γιορτή Κρητικής Διατροφής - Αντίγραφο

Πηγή: https://www.goodnet.gr/news-item/xekinise-i-8i-giorti-kritikis-diatrofis-26278.html

 

Young Energy Group


Η κριτική επιτροπή επέλεξε το πρακτικό έργο ως το καλύτερο έργο ενεργειακής απόδοσης στην Κρήτη.

Scouts-vor-Geschäft-©AHK-Griechenland-Vassilis-Sakas-1-600x400

 

Πηγή: https://young-energy-europe.eu/en/april-2020-photovoltaic-unit-cools-organic-pomegranate-juice-at-askofruit-on-crete/


Σωματείο Ξιφασκίας

Η  εταιρίας  Asko Fruit ως χορηγός στον Αγώνα Ξιφασκίας 16 & 17 Νοεμβρίου που διοργανώνει Το Σωματείο μας    για κάθε νέα εγγραφή αθλητή θα προσφέρει 1 Φυσικό Βιολογικό Χυμό Ρόδι 250ml δωρεάν.

5d8c61bf32594

Πηγή: http://www.xifaskia.com/gr/%CE%B7-%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B1-asko-fruit-%CF%87%CE%BF%CF%81%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B1-%CE%BE%CE%B9%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%AF%CE%B1%CF%82-16-17-%CE%BD%CE%BF%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85

 

Δια-SOS-τε τη Μεσαρά

Askofruit : Μια πρωτοπόρος επιχείρηση ροδιού στη σκιά της Φαιστού!

Είναι καταπληκτικό να βλέπεις νέους ανθρώπους να εργάζονται σε πρωτοπόρες επιχειρήσεις όπως επίσης ανήσυχους ανθρώπους που οραματίζονται ,σχεδιάζουν , επιχειρούν και τελικά να κάνουν πράξη ένα όνειρο ή μιά ιδέα που για πολλούς μπορεί να φαίνεται ουτοπία.
Ο λόγος για την εταιρία Askofruit – Ασκοξυλάκης Αντ. Εμμανουήλ που ιδρύθηκε το 2015 και στεγάζεται στην πιο εύφορη περιοχή της Κρήτης και σε ένα μέρος πιστό στην Κρητική διατροφή και τις παραδόσεις, τους Βώρους Ηρακλείου Κρήτης.
Το έτος 2009 ξεκινησε τη φύτευση 2.500 δέντρων ροδιάς και κάθε χρόνο προχωράει σε νέες φυτεύσεις εμπλουτίζοντας τις ποικιλίες με σκοπό την αύξηση της παραγωγής .
Τα δέντρα περιέχουν ντόπιες ποικιλίες όπως τις Λεφάνεια και Λιγόρτυνα (γλυκιά), Ελληνική ποικιλία Ερμιόνης (γλυκιά), την Αμερικάνικη Wonderful (γλυκόξινη) καθώς επίσης και την Ισραηλίτικη Ako (γλυκιά).
Τα ρόδια συλλέγονται με πολλή αγάπη και μεράκι από τις βιολογικές καλλιέργειες της εταιρίας, διασφαλίζοντας έτσι την άριστη ποιότητα των φρούτων και εξασφαλίζοντας την καλύτερη γεύση, το έντονο χρώμα και το υπέροχο άρωμα του ροδιού.
Εμείς επισκεφτήκαμε το αγρόκτημα την ώρα της συγκομιδής που γίνεται αυτή την εποχή , καθώς επίσης και τις εγκαταστάσεις όπου γίνεται η επεξεργασία του ροδιού απ όπου και οι εικόνες που σας μεταφέρουμε. Ευχαριστούμε την κ. Ελένη, την εξαιρετική αυτή τεχνολόγο γεωπόνο της εταιρείας για τις πολύτιμες πληροφορίες που μας έδωσε καθώς επίσης και τους επιχειρηματίες που μας επέτρεψαν να δούμε και να πάρουμε πλάνα από κοντά το αγρόκτημα και τις εγκαταστάσεις.

«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε αναλλοίωτες τις σημαντικές ιδιότητες του ροδιού στον καταναλωτή μέσα από τον 100% φυσικό βιολογικό χυμό ροδιού παραγωγής μας και τους καρπούς του ροδιού που έχουν συλλεχθεί χειροποίητα χωρίς καμία προσθήκη ζάχαρης, συντηρητικών μέσων, αρωμάτων, χρωστικής ή νερού» όπως μας είπε η κ. Ελένη.

Να σημειώσουμε ότι εκτός από τον απίθανο φυσικό βιολογικό χυμό ροδιού με την ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση , βιταμίνες, φυλλικό οξύ, σίδηρο και κάλιο η εταιρεία παράγει ρόδια σε μία συσκευασία αλλά και εξαιρετικής ποιότητας μαρμελάδα φτιαγμένη μόνο από φυσικά βιολογικά υλικά χωρίς προσθήκη συντηρητικών, χρωστικής ή αρωμάτων.

 

 

DIA-SOS-TE

Πηγή: https://www.facebook.com/diasostetimesara/videos/2790647301223972/